I ett brev på posten kom Green&Black's choklad
Den vänliga själ som skickat detta underbara till mig var Helena från Kung Markatta - tack!
Lämpligt nog hade jag hela två testsjälar, utöver mig själv, hemma; både min sambo och min syster. Och av deras ansiktsuttryck och otålighet att döma blev de minst lika glada över chokladen som jag.
Låtom oss begynna med mjölkchokladen!

Innan vi börjar betygsätta vill jag bara säga att jag gillar att det är ekologiskt! Jag brukar väl dessvärre inte vara den som är jättenoga med att det som hamnar i min matkorg är miljövänligt och ekologiskt, men jag tycker om när det är det och önskar att man inte ens skulle behöva göra ett sådant val i butiken, utan att allting faktiskt skulle tillverkas så miljövänligt som möjligt. En dag, kanske.
Nåväl.
Systers tankar:
Mjölkchokladen gav en kladdig känsla i munnen. Hyfsad smak. 3/5
Sambons tankar:
Tyckte ungefär samma som systern, dock lite att det påminde om Eldorados billigbilliga choklad. Gav ändå 3/5 i betyg.
Jag tycker:
Precis som min syster så tycker jag att den lämnar något kladdigt efter sig i munnen, men det är nästan brukligt vad gäller mjölkchoklad. Den kändes i alla fall något mindre kladdig än exempelvis Marabous rena mjölkchoklad och framförallt lämnar den ingen plastig, fabricerad, hinna efter sig. Det är skönt. Jag upplever smaken som mer mogen och utvecklad, i jämförelse med liknande kakor. Tror att den skulle fungera alldeles ypperligt att baka med och att det är så jag kommer föredra den, för trots allt så är det ju mörk choklad jag främst väljer vad gäller att enbart stoppa i munnen. Ändock en klar 3 av 5.
Dags för den mörka chokladen? Ja!

Green & Black's 70%-iga chokladkaka är gjord av Trinitario-bönor, vilka är en blandning mellan Criollo och Forastero. Denna typ av bönor ska ha en lätt aromatisk smak och utgör cirka 10-15% av världens kakaoböneproduktion. Enligt Kung Markattas hemsida ska just denna vara världens första ekologiska chokladkaka, värt att applådera!
Jag blev positivt överraskad av denna choklad, jag hade inte särskilt höga förväntningar då jag tidigare provat många olika typer av mörk choklad som mestadels känts bittra (jag är nog inget större fan av Forastero-bönan) eller bara smakat... konstgjort. Jag blev dock inte heller störtkär. Har smakat bättre, har smakat sämre. Det här är en mittemellankaka vars styrkor är just att den är ekologisk (känns bättre i mitt huvud då), inte så bitter, har en ganska skarp och utmärkande smak (liiten, liten söt eftersmak) som gör att man kan njuta av en bit utan att behöva äta upp allt. Precis som det ska vara med mörk choklad - man njuter långsamt. Även denna kaka tror jag skulle fungera alldeles ypperligt i något bakverk. Mitt betyg blir en blygsam, men glad trea.
Min syster blev lite mer förtjust och gav den en hel fyra av fem med motiveringen att den kändes krämig och inte alls så torr som mörk choklad ibland kan vara. Mjölkchokladförtjuste sambon tyckte väl mest att den var helt OK för att vara 70% och gav den, precis som jag, en trea.
Lämpligt nog hade jag hela två testsjälar, utöver mig själv, hemma; både min sambo och min syster. Och av deras ansiktsuttryck och otålighet att döma blev de minst lika glada över chokladen som jag.
Låtom oss begynna med mjölkchokladen!

Innan vi börjar betygsätta vill jag bara säga att jag gillar att det är ekologiskt! Jag brukar väl dessvärre inte vara den som är jättenoga med att det som hamnar i min matkorg är miljövänligt och ekologiskt, men jag tycker om när det är det och önskar att man inte ens skulle behöva göra ett sådant val i butiken, utan att allting faktiskt skulle tillverkas så miljövänligt som möjligt. En dag, kanske.
Nåväl.
Systers tankar:
Mjölkchokladen gav en kladdig känsla i munnen. Hyfsad smak. 3/5
Sambons tankar:
Tyckte ungefär samma som systern, dock lite att det påminde om Eldorados billigbilliga choklad. Gav ändå 3/5 i betyg.
Jag tycker:
Precis som min syster så tycker jag att den lämnar något kladdigt efter sig i munnen, men det är nästan brukligt vad gäller mjölkchoklad. Den kändes i alla fall något mindre kladdig än exempelvis Marabous rena mjölkchoklad och framförallt lämnar den ingen plastig, fabricerad, hinna efter sig. Det är skönt. Jag upplever smaken som mer mogen och utvecklad, i jämförelse med liknande kakor. Tror att den skulle fungera alldeles ypperligt att baka med och att det är så jag kommer föredra den, för trots allt så är det ju mörk choklad jag främst väljer vad gäller att enbart stoppa i munnen. Ändock en klar 3 av 5.
Dags för den mörka chokladen? Ja!

Green & Black's 70%-iga chokladkaka är gjord av Trinitario-bönor, vilka är en blandning mellan Criollo och Forastero. Denna typ av bönor ska ha en lätt aromatisk smak och utgör cirka 10-15% av världens kakaoböneproduktion. Enligt Kung Markattas hemsida ska just denna vara världens första ekologiska chokladkaka, värt att applådera!
Jag blev positivt överraskad av denna choklad, jag hade inte särskilt höga förväntningar då jag tidigare provat många olika typer av mörk choklad som mestadels känts bittra (jag är nog inget större fan av Forastero-bönan) eller bara smakat... konstgjort. Jag blev dock inte heller störtkär. Har smakat bättre, har smakat sämre. Det här är en mittemellankaka vars styrkor är just att den är ekologisk (känns bättre i mitt huvud då), inte så bitter, har en ganska skarp och utmärkande smak (liiten, liten söt eftersmak) som gör att man kan njuta av en bit utan att behöva äta upp allt. Precis som det ska vara med mörk choklad - man njuter långsamt. Även denna kaka tror jag skulle fungera alldeles ypperligt i något bakverk. Mitt betyg blir en blygsam, men glad trea.
Min syster blev lite mer förtjust och gav den en hel fyra av fem med motiveringen att den kändes krämig och inte alls så torr som mörk choklad ibland kan vara. Mjölkchokladförtjuste sambon tyckte väl mest att den var helt OK för att vara 70% och gav den, precis som jag, en trea.
Slutsats:
Rosor är röda, violer är blå
Den första fick en trea, den andra likaså.
Rosor är röda, violer är blå
Den första fick en trea, den andra likaså.
Kommentarer
Trackback