Är det verkligen de ultimata browniecupcakesen?

Den frågan ställde jag mig, efter att ha läst detta inlägg på bloggen Heavenly Cupcake. Det såg gott ut och receptet verkade lovande. Till verket!

Browniecupcakes

120g choklad (jag använde 70%-ig)
100g smör
1 1/4dl socker
1dl mjöl
1/2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
2 ägg
75g choklad, grovt hackad


Smält smör och choklad i en kastrull. Häll socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan. Häll över chokladblandningen och rör ihop. Blanda försiktigt ner den hackade chokladen. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, fyll formarna. Detta receptet räcker till ca 9st. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter. När en provsticka kommer ut ren är de klara. Låt svalna på galler



Vaniljfrosting

4msk smör, rumsvarmt
100g cream cheese
5dl florsocker
3tsk vaniljsocker

Vispa smöret krämigt med elvisp, tillsätt cream cheese och vispa fluffigt. Häll i vaniljsockret och florsockret lite i taget, vispa till en slät massa. Låt stå en stund i kylskåp ifall den är för mjuk för att spritsa.





Nu var det inte bara för att jag tycker om chokladmuffins jag bestämde mig för dessa. Den verkliga anledningen var att jag aldrig provat att göra riktiga cupcakes med frosting och dessutom inte ens smakat tidigare - fy på mig!

Resultatet blev underbart! Bland det godaste jag ätit i chokladbakverksväg och frostingen blev som pricken på i:et. I alla fall om man är lite försiktig med hur mycket man spritsar på, annars blir det lätt övermastigt. Å andra sidan är det väl aldrig fel att känna sig nöjd och mätt efter en istället för att ständigt sukta efter fler? Ett bevis på att smaklökarna fått uppleva en perfekt kombination.

De som hjälpte mig att äta uttryckte också stort gillande och även om vi alla tyckte att cupcakesen var mastiga, så skulle nog ingen tacka nej till en till, en annan dag.

Betyg
från oss tre smaskare: 4/5, 5/5 ch 4,5/5.



Och jag åt faktiskt ytterligare en av cupcakesen idag och jag måste säga att frostingen lätt klarar en dag i kylskåp. Måhända blir den ganska fast och hård, men jag tycker att smaken satte sig ännu bättre i och med det. Nästa gång vill jag dock använda riktigt vaniljsocker och inte vanillin, som det fick bli, för att få med de där vackra vaniljstångsprickarna man ser på bilderna hos Heavenly Cupcake.

Slutsats:

Cupcakes är roligt! Mer frosting till folket!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0