Är Gratisbio.se bra?


I brist på produkter denna vecka får det bli en test av webbsidan som jag vet att många använder och lyckas klicka till sig diverse gratis presentkort från, nämligen Gratisbio.


Vad går sidan ut på?

Jo, man skapar sig en fin liten användare och samlar på sig poäng genom att bland annat vara aktiv på sidan, värva medlemmar, handla från Gratisbios samarbetspartners och klicka på länkar. Dessa poäng kan man sedan växla in mot presentkort på olika butiker, allt från matvarubutiker till kläder och elektronik. Man kan även, vilket kanske hörs på namnet, växla till sig gratis biobiljetter, såsom denna som syns i bild här under (ursäkta min underliga uppsyn, i verkligheten är jag glad över biljetten).



Är det svårt att tjäna poäng?

Ja och nej. Allt beror på hur pass aktiv man är och vad man väljer att klicka på. Vissa kanske handlar mycket vanligtvis via någon av sidans samarbetspartners och gör man det då via Gratisbio tjänar man antagligen lätt ihop poängen. Det finns naturligtvis många saker som inte kostar något som också ger poäng, såsom att delta i tävlingar och undersökningar samt klicka på länkar. Detta funkar också bra. Jag för min del är rätt aktiv på sidan och tycker att poängen samlar sig rätt snabbt. Jag brukar väl kika in där några gånger i veckan.

Användarvänlighet/lättnavigerat: Jag tycker inte sidan är särskilt komplicerad utan det är enkelt att hitta runt mellan de olika kategorierna och förstå hur det går till. Det finns annars en FAQ också.

Negativt och positivt: Det negativa är väl att de ändrade poängvärdet för kanske en-två månader sedan, vilket gjorde att 2000 poäng numer är värt 500kr istället för 700kr (som sedan omvandlas till presentkort) som det var då. Men det är fortfarande förhållandevis enkelt att samla poäng och oavsett värdet så är det ju fortfarande gratis, så det är väl ingen större katastrof. Kan ibland också vara så att en del poäng inte registreras, men kontaktar man bara sidan brukar det gå att lösa. I övrigt så ser jag bara positiva sidor. Gratis är ju aldrig fel.

Betyg: 5/5 fortfarande med motiveringen att (ursäkta den hackiga skivan) gratis är gott.




Om ni dessutom skulle klicka på bilden här ovanför och bli medlem via den länken, så får ni automatiskt några extra poäng i bonus! Positivt för mig och positivt för er!

Första bakgången med MMF

MMF är alltså en förkortning på Marshmallowfondant, en degaktig klump man kan kavla ut och använda för att täcka tårtor, cupcakes o.s.v.

Jag ska inom en snar framtid göra en födelsedagstårta och har aldrig provat använda vare sig sugarpaste, MMF eller marsipan för att täcka. Bara gjort vanliga gräddtårtor. Men, nu känner jag att jag spanat nog på alla vackra bak-bloggar med deras oerhört imponerande verk - jag vill också kunna!

Så här ser mitt första försök ut:



Inuti finns en vanlig vaniljmuffin fylld med det allra enklaste, nämligen mosad banan och hallonsylt. Spacklad med vispad grädde. Runt ligger blåbär. Min kant nedtill misslyckades ganska rejält, därav mängden blåbär för att täcka över mina misstag.

Hur gör man då MMF?

Man tar cirka 200 g marshmallows och 2 msk vatten, placerar dessa i en skål och in i mikron. Rör om med jämna mellanrum. När allt smält och är sådär lagom kladdigt är det bara att börja blanda i florsocker. Cirka 500 g ska det tydligen gå åt till 200 g marshmallows. Knåda in florsockret och knåda vidare tills det i stort sett inte kladdar mer. Sedan är den redo att kavlas ut och använda. Man kan också spara degen i kylen i flera veckor om man lägger den i en plastpåse och suger ur all luft.

Om man använder något att spackla tårtan/bakverket med, som exempelvis vispgrädde, bör man tydligen pensla med olja på den sida av MMF:en som ska ligga nedåt, annars kan MMF:en smälta.

Var det enkelt?


Nja. Både och! Kladdigt värre var det när marshmallowsen smält och det tog mig en stund att arbeta igång degen som jag låtit ligga i kylen i några dagar. Utkavlandet gick okej, men jag tror att det är alldeles för mesigt att ha en liten kavel av trä, känns som att man ska ha en i sten, för mer tyngd. Annars var det lätthanterligt.
Nu är ju jag nybörjare och det här med att lägga på MMF:en snyggt är nog en övningssak, men förr eller senare löser det sig säkert. Om inte tårtan blir en total katastrof lär jag lägga ut en bild på den. Så håll tummarna för mig nu!

MMF-smak: Mums!
MMF-konsistens: Kul!
MMF-enkelt?: Halverst.
MMF-betyg: Det får nog bli 4/5! Detta tar mig ett steg närmre att vara en kompetent tårtmakerska och med tanke på att det var så gott, lär det få komma till användning många gånger.


Ibland har man tur

Har ju glömt bort att skriva om att jag för någon vecka sedan vann en tävling på alltommat.se, så jag får väl ta igen det nu.

Min vinst blev dessa ting:



2 underbart fina djuptallrikar/skålar från Rörstrand (specialgjorda för Barilla), två olika sorters pasta samt en pastaslev.
Man kunde tydligen vinna en resa också, och även om det såklart inte hade suttit helt fel så tycker jag att den här vinsten var fin den också.

Tallrikarna kommer jag använda mycket, i synnerhet på sommaren då de ser så där härligt semesterlantliga ut. Och pasta och pastaslev - tja, det funkar ju alltid!

Chokladdoppning!

Var i grannstaden i fredags och tumlade in i en chokladbutik som sålde dessa, som ursprungligen kommer från venuschoklad:



Små "doppare" av, enligt kvinnan i kassan, 70%-ig choklad ämnade att låta smälta i exempelvis kaffe, te eller mjölk.
Varm choklad är mumma, dricker inte kaffe och te ska vara av... teblad, så valet av vätska blev inte svårt.

Jag är dock besviken. Trots mycket varm mjölk smälte dopparen ut till en grynig massa istället för att beblanda sig mjukt med mjölken, som den borde. Handhavandefel eller dålig choklad?
Dessutom var det inte mycket till smak i den. Jag tycker i och för sig att det ska vara väldigt starkt, så de som föredrar mer blaskig (i brist på bättre ord och beskrivet av min egen smak) varm choklad kanske skulle tycka bättre om dem.
Jag drack inte ens ur min mugg och med tanke på priset (2 doppare kostade 42kr) så kommer dessa inte inhandlas igen. Tacka vet jag mjölk, kakao, socker och eventuellt lite grädde.

Betyg: 2/5 Och då är jag lite snäll.

En sidoblogg

Då jag lagar mycket mat med många olika recept, har jag bestämt mig för att starta en matblogg vid sidan av denna. Godbitar heter den. Välkomen in dit också för att läsa och inspireras! Här fortsätter jag testa produkter, upplevelser och annat spännande!


Mycket nöje!

Loka Likes Passion!

...and so do I!

Har länge druckit de mer "klassiska" Loka-smakerna och varit ganska nöjd med det, men så för någon dag sedan lovsjöng en av mina bekanta de nya smakerna och, tja, jag är inte sen att prova något som får så goda betyg!



Denna gången blev det Stormy Passion Fruit.

Var den god? Ja!
Smakade den passionsfrukt? Ja! - Och förvånandsvärt mycket dessutom! Jag tyckte mig till och med ana den något sträva eftersmaken man kan känna när man äter riktig passionfrukt; mycket imponerande!

Betyg? 4 kolsyrebubblor av 5 möjliga!

Det enda jag blev lite ledsen över är att Loka tydligen har en tävling på sin hemsida där det gäller att ha en kod från en av dessa nya smaker, men på just min flaska fanns det ingen kod. Kanske har den stått för länge i butiken, vad vet jag. Men så länge den var god spelar ju det mindre roll.  :)

RSS 2.0