B&J Fairly Nuts (kanske lite sent ute)


Ja, många är det som redan hunnit med denna glass, men jag tog lite tid på mig. Trots allt kostar ju Ben & Jerry's-bägarna ganska mycket.

Jag har hört och läst att den fått lite blandade recensioner; en del som löööövs it och en del som dissar den ganska hårt.




Me? I like. Hyfsat.


Kola, vanilj, nötter med lite krisp och ingredienser som, beundransvärt nog, är rättvisemärkta.
Glassen smakar gott och lite extra lyxigt i jämförelse med de billigare varianter jag brukar köpa. Jag gillar speciellt de små nötkrispklumparna. Allt som krasar i munnen är min vän.

Det enda negativa jag kan säga, som faktiskt även kan vara en bra sak, är att den blir så mastig och söt att man aldrig skulle klara av att äta upp hela bägaren på en gång - eller ens halva! Och då har man ju kvar till senare.

Betyg: 3/5. En mycket god glass som ändå inte tar mig till himmelens höjder, men som gott kan få följa med hem någon gång ibland. Om jag inte provar fler glassmaker ur B&J-sortimentet.

Test av Glödhoppa


Det här är alltså en nyhet från Polarbröd.

"Sprakande gott med smak från förr"

Det är vad förpackningen säger.

 

Jag säger: mm, rullmackor - gott!


Själva brödet känns lite "dammigt" av mjöl, vilket för mig faktiskt ger en liten känsla av hembakt. "Riktiga" glödhoppor från det "riktiga" förr har jag inte smakat, så där kan jag inte jämföra något. Det enda jag kan säga är att brödet inte är totalt nedlusat av kryddor utan smakar rätt neutralt och därför egentligen passar väldigt bra till de allra flesta pålägg. Brödet är också lätt att rulla, vilket är ett plus för mig.

Kan tänka mig att köpa det här brödet igen, men samtidigt så finns det så många liknande bröd på marknaden att det är möjligt att priset kommer styra mig lite i framtiden. Glödhoppa är förvisso inte särskilt dyrt, men jag vet att det finns hyfsat likvärdigt för lite billigare. Only time can tell.

Apelsinchokladmandel - mmmmmmmums!

Nu var det ett tag sedan jag senast köpte naturgodis, men idag föll suget på och då upptäckte jag den här lilla nyheten:

Apelsinchokladmandel


Åhå, nu har exotic snacks minsann tänkt efter!

Alla goda ting är ju som bekant tre; apelsin, choklad och mandel. Alltså torde även denna smaka gott!

Och det gör den! Ett krispigt yttre som gömmer ett chokladigt inre med en kärna av mandel och allt i en helt perfekt mängd som får samsas tillsammans i munnen. Det här är en fullträff! Fast kanske i och för sig mer som vanligt godis och inte naturgodis?

Betyg: 5/5! Rekommenderas starkt!

Cloettas bröllopschoklad - småbitar Blåbär

 

Denna lilla rackare väger bara ynka 10 gram och om jag förstått Cloettas hemsida rätt så görs denna choklad enbart i den här storleken. Det finns en till med lingonsmak, men den har jag inte provat.


Detta är alltså en mörk choklad med blåbär. Alltså, inte smak av blåbär utan med blåbär i. Tummen upp för det! Fast chokladen? Mörk, står det. Hur mörk är inte deklarerat i innehållsförteckningen och mitt smaksinne säger mig att det kanske inte är så hög kakaohalt ändå. Om inte annat så känns den väldigt sockrig när man tuggar - små små sockerpartiklar som nästan obemärkt knastrar mellan tänderna. Men de känns om man känner efter. Det är synd. Jag hade velat ha en len, ordentligt mörk choklad med hela blåbär i. Detta gick inte hela vägen fram.

Betyg: 2/5. Plus i kanten för blåbär som är hela och smakar blåbär på riktigt.

Dansa Polka Med Marabou I Munnen!

Hela två produkttester på en och samma dag! Fantastiskt, nicht wahr?

Detta är alltså ett av Marabous nyaste tillskott bland chokladkakorna.

Jag har hört mycket gott om den och gillar mint och polka. Kan funka.

 

Jag är ju inte jätteförtjust i enbart mjölkchoklad då detta har en tendens att bli kladdigt i munnen, så denna med polkabitar i borde ju inte vara en besvikelse.

 

Och precis som jag misstänkte så smakar den gott. Inte världsomvälvande då det inte direkt är några nya smaker som blandats, men en sådan där lagomt god chokladkaka som man nog kan tänkas inhandla ibland för att antingen svulla lite i eller baka med, för det tror jag den skulle funka ypperligt till.

 

Jag tror inte jag har så mycket negativt att säga heller, polkabitarna var ganska lagoma i storlek, möjligen hade det varit roligt om de hade varit lite större, men det fungerar egentligen rätt bra som det är.

Mitt betyg blir alltså: 3,5/5. För att vara en god choklad måhända ni tycker den fick lågt betyg, men jag drar ner lite för att det inte är någon direkt ny och spännande smak, jag tycker nog Marabou hade kunnat leka lite mer. Och lite för att det var mjölkchoklad. Tänk, tänk, om det hade varit mörk choklad med polka istället!


Marabou summer dream!

 

Det här är alltså Marabous sommarsmak på Daim för i år; en chokladsommardröm med smak av päron och mint.

Jag missade att smaka på förra årets Daim, så nu passar jag på :)

Tänker mig lite att det ska påminna vagt om den där desserten man gör med konserverade päron och choklad/after eight. Den är ju god i alla fall.

 

Och då är ju naturligtvis frågan om denna kaka är värd att smaka.

 

Jag bryter loss en bit, stoppar förväntansfullt in i munnen och låter den vandra runt bland tunga och tänder, och vad händer? Jo, inte så mycket. Den smakar som vanlig daim ska smaka, men med en liiiiten, liiiten antydan till mint och en ännu mindre förnimmelse av päron. Det är en svår upplevelse för min gom, för den kan inte riktigt bestämma sig för om det faktiskt är gott eller inte. Själva grunddaimen är oklanderlig, men de där sommardrömssmakerna går inte riktigt hela vägen. Om jag hade provat denna utan att veta att det var andra smaker i den hade jag nog funderat över de där smakerna i bakgrunden, om kanske chokladen hade blivit dålig eller om jag just borstat tänderna.

 

Jag får nog säga att det inte var någon större höjdare och det är nog tur att den bara säljs under en begränsad period. Enligt mitt tycker skulle de ha skippat päronet helt och kanske betonat minten lite mer.

Så, vad blir då betyget? En ynka 2/5. Jag köper nog hellre vanlig Daim.

 



RSS 2.0