Brödbak!
Slut på det mjuka brödet här hemma, men ganska gott om mjöl = BAKA!
BRYTBRÖD
50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl (ev utblandat med andra sorters mjöl)
Uppvispat ägg
Sesamfrö
50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl (ev utblandat med andra sorters mjöl)
Uppvispat ägg
Sesamfrö
- Smält margarinet i en kastrull
- Blanda ner mjölken och värm tills det är fingervarmt
- Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet
- Häll i resten av degspadet och blanda i salt, socker och i stort sett allt mjöl (jag blandade med lite andra sorter jag hade hemma)
- Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt med bakduk i bunken i cirka 30 minuter
- Knåda degen försiktigt på mjölat bakbord
- Rulla ut degen till fyra längder och dela varje längd i fyra bitar
- Rulla varje bit till en bulle och lägg dem tätt på en smord plåt
- Jäs bröden under bakduk cirka 30 minuter
- Pensla med uppvispat ägg och strössla med sesamfrön
- In mitt i ugnen i ungefär 20 minuter på 225 grader
Kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren
Fina bröd, de ser jättegoda ut !
Trackback