Ugnsköttfärs!
Nu var det ett litet tag sedan jag uppdaterade här. Bäst att jag bättrar mig lite! Duger köttfärs i ugn som kompensation?
Ingredienser
600 g köttfärs (minst)
2 finhackade vitlökar
1 skalad och skivad morot
1 finhackad gul lök
1 msk stekfett
3-4 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 msk kalvfond
1 kg potatis
½ hackad paprika
2 dl vatten
100-150 g gratängost
salt, peppar
600 g köttfärs (minst)
2 finhackade vitlökar
1 skalad och skivad morot
1 finhackad gul lök
1 msk stekfett
3-4 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 msk kalvfond
1 kg potatis
½ hackad paprika
2 dl vatten
100-150 g gratängost
salt, peppar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bryn färsen. Lägg lök och vitlök i stekpannan och låt det fräsa.
- Salta, peppra och häll i fond, vatten, tomatpuré och sambal oelek. Lägg även i paprikan.
- Skala och skiva potatisen ganska tunt.
- Smörj en ugnssäker form och varva potatis- och morotsskivor med köttfärsblandningen.
- Strössla ost ovanpå allt.
- In i ugnen i cirka 30 minuter.
- Servera gärna med en grönsallad.
Kommentarer
Trackback